Download Drivere Laptop IBM


IBM (în engleză, International Business Machines) este o corporaţie americană, producătoare de tehnologie. Compania s-a făcut cunoscută prin poziţia sa de lider în domeniu între anii 1950 şi 1980 (prin sisteme precum IBM 1490, IBM 7000, sau prin inventarea hard-disk-ului) şi prin dezvoltarea în 1981 a microcalculatorului IBM-PC, strămoşul calculatoarelor personale bazate pe arhitectură x86 de astăzi. De-a lungul anilor 1980 a participat, alături de diverse companii, la dezvoltarea de software pentru arhitectura PC, printre care colaborarea cu Microsoft pentru MS-DOS şi OS/2. IBM este, de asemenea, unul din liderii fabricării microchipurilor, dintre care cele mai performante pe plan mondial au fost cele de 64-bit care au echipat computerele firmei Apple între 2002 şi 2005, cunoscute sub numele de cod Power G5 sau PowerPC 970.
Cu toate acestea, în anul 2005, firma IBM şi-a vândut divizia de calculatoare constructorului chinez Lenovo, care a anunţat că va continua comercializarea de calculatoare IBM sub propriul nume. Tranzacţia a stat la un moment dat sub semnul întrebării, fiind nevoie de aprobarea guvernului american, care a decis că această tranzacţie nu impietează asupra securităţii Statelor Unite ale Americii. Compania continuă să se axeze pe piaţa supercalculatoarelor, serverelor şi a sistemelor integrate pentru afaceri medii şi mari, contribuind la dezvoltarea Linux.

IBM (în engleză, International Business Machines) este o corporaţie americană, producătoare de tehnologie. Compania s-a făcut cunoscută prin poziţia sa de lider în domeniu între anii 1950 şi 1980 (prin sisteme precum IBM 1490, IBM 7000, sau prin inventarea hard-disk-ului) şi prin dezvoltarea în 1981 a microcalculatorului IBM-PC, strămoşul calculatoarelor personale bazate pe arhitectură x86 de astăzi. De-a lungul anilor 1980 a participat, alături de diverse companii, la dezvoltarea de software pentru arhitectura PC, printre care colaborarea cu Microsoft pentru MS-DOS şi OS/2. IBM este, de asemenea, unul din liderii fabricării microchipurilor, dintre care cele mai performante pe plan mondial au fost cele de 64-bit care au echipat computerele firmei Apple între 2002 şi 2005, cunoscute sub numele de cod Power G5 sau PowerPC 970.Cu toate acestea, în anul 2005, firma IBM şi-a vândut divizia de calculatoare constructorului chinez Lenovo, care a anunţat că va continua comercializarea de calculatoare IBM sub propriul nume. Tranzacţia a stat la un moment dat sub semnul întrebării, fiind nevoie de aprobarea guvernului american, care a decis că această tranzacţie nu impietează asupra securităţii Statelor Unite ale Americii. Compania continuă să se axeze pe piaţa supercalculatoarelor, serverelor şi a sistemelor integrate pentru afaceri medii şi mari, contribuind la dezvoltarea Linux.

Site web:  http://www.ibm.com
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Portal web.Download,muzica,jocuri,horoscop,curs valutar,meteo portal Hoot.ro