Google Chrome

Google Chrome este un navigator web de tip sursă liberă produs de către Google. Numele navigatorului este derivat de la interfaţa grafică. Chromium este numele proiectului de sursă liberă, iar Chrome numele produsului care a apărut sub licenţa BSD.

Prima versiune pentru sistemele de operare Microsoft Windows a apărut pe 2 septembrie 2008 în 43 de limbi. Versiunile pentru sistemele de operare Mac OS X şi Linux sunt in stadiu alpha.

Istoric

Apariţia a navigatorului Google Chrome a fost planificată pe data de 3 septembrie 2008. Câteva reviste al căror autor este Scott McCloud urmau să fie expediate către jurnalişti şi blogeri, explicând caracteristicile şi motivaţiile creării noul navigator web. Exemplarele destinate pentru Europa au fost expediate mai devreme, iar blogerul german Philipp Lensen a facut o copie scanată a revistei respective şi a publicat-o pe site-ul său personal după ce a primit-o pe 1 septembrie 2008. Ulterior Google a plasat această revistă pe Google Books, menţionând pe blogul oficial, explicaţiile referitor la ieşirea timpurie a produsului.

Prima versiune a lui Google Chrome a trecut testele Acid1,  Acid2 dar nu a trecut testul Acid3; cu toate acestea el a acumulat scorul de 78 de puncte din 100 care este mai mare decât Microsoft Internet Explorer 7 şi Mozilla Firefox 3.

Versiuna a doua a trecut toate testele dar la Acid3 deşi a avut punctaj 100/100 n-a trecut testul Linktest . Versiunea a treia a reuşit să treacă testul Acid3 cu 100/100 şi cu testul Linktest.


 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Portal web.Download,muzica,jocuri,horoscop,curs valutar,meteo portal Hoot.ro